Sohbet Girişi
Yapay zekâ: insanlar da dahil olmak üzere hayvanlar tarafından görüntülenen doğal zekânın aksine makineler tarafından görüntülenen zekâ çeşididir. İlk ve ikinci kategoriler arasındaki ayrım genellikle seçilen kısaltmayla ortaya çıkar. “Güçlü” yapay zeka genellikle Yapay genel zekâ (İngilizce: Artificial General Intelligence kelimelerinin kısaltılmışı olarak: AGI) olarak etiketlenirken “doğal” zekayı taklit etme girişimleri yapay biyolojik zeka (İngilizce: Artificial Biological Intelligence: ABI) olarak adlandırılır. Önde gelen yapay zeka ders kitapları, alanı zeki etmenlerinçalışması olarak tanımlar: Çevresini algılayan ve hedeflerine başarıyla ulaşma şansını en üst düzeye çıkaran eylemleri gerçekleştiren herhangi bir cihaz. Halk arasında, “yapay zeka” terimi genellikle insanların insan zihni ile ilişkilendirdiği “öğrenme” ve “problem çözme” gibi “bilişsel” işlevleri taklit eden makineleri tanımlamak için kullanılır.
Makineler gittikçe daha yetenekli hale geldikçe, “zeka” gerektirdiği düşünülen görevler genellikle AI etkisi olarak bilinen bir fenomen olan AI tanımından çıkarılır. Tesler’in Teoremindeki bir espri, “AI henüz yapılmamış şeydir” der. Örneğin, optik karakter tanıma AI olarak değerlendirilen şeylerin dışında tutulur, rutin teknoloji haline gelir.
Genellikle yapay zeka olarak sınıflandırılan modern makine yetenekleri satranç ve Go gibi stratejik oyun sistemlerinde, en üst düzeyde rekabet eden insan konuşmasını anlama ve poker, kendi kendine giden arabalar gibi kusurlu-bilgi oyunlarını içerik dağıtım ağı ‘ndaki akıllı yönlendirmeyi ve askeri simülasyonları kapsar.
Yapay zekâ çalışmaları sıklıkla insanın düşünme yöntemlerini taklit eden yapay yöntemler geliştirmeye yöneliktir, ancak bununla sınırlı değildir. Öğrenebilen ve gelecekte insan zekâsındanbağımsız gelişebilecek bir yapay zekâ kavramına doğru yeni yönelimler oluşmaktadır. Bu yönelim, insanın evreni ve doğayı anlama çabasında kendisine yardımcı olabilecek belki de kendisinden daha zeki, insan ötesi varlıklar meydana getirme düşünün bir ürünüdür. Bu düş, 1920’li yıllarda yazılan ve sonraları Isaac Asimov‘u etkileyen modern bilimkurguedebiyatının öncü yazarlarından Karel Čapek‘in eserlerinde dışa vurmuştur. Karel Čapek, R.U.R adlı tiyatro oyununda yapay zekâya sahip robotlar ile insanlığın ortak toplumsal sorunlarını ele alarak 1920 yılında yapay zekânın insan aklından bağımsız gelişebileceğini öngörmüştür.
Yazar: EfuLim
Görüntüleme: 206 defa
Kategori: Bilim, Genel, gündem, Haber, insan ve bilim
Yayınlanma Tarihi: 22 Ağustos 2023
Türkiye'nin en iyi radyosunu sende hemen dinle.
BeRNiS
Yine her zamanki gibi muhteşem emeğine yüreğine saglik Bidenemmm 🤭😘
ALin
Emegine saglık cnm
BaLa
Güzel..
Sema
Harika..
PoLen
Mükemmel..
DuyGu
Emeğine sağlık canım keyifle okudum harikaydı
Beyaz
Emeğine sağlık canım 😘 ultra zeka li hatunum
EfuLim
🌷
KaLp
Yapay olan seylere karsiyim ama uretilen icat edilen ve hayatimizi kolaylastiran o kadar cok sey var ki ;d yapay zeka seninleyiz 🤪😍 cocuklugumun dizisi babür'den istiyorum ben 😂😂